شماره های تماس
02144067947 – 09128051786
شماره های تماس: 02144067947 – 09128051786 | info@poranpey.com
سازه های خاک تقویت شده با ژئوسنتتیک با نمای روبنده مقعر

سازه های خاک تقویت شده با ژئوسنتتیک با نمای روبنده مقعر

سازه های خاک تقویت شده با ژئوسنتتیک با نمای روبنده مقعر

Geosynthetic-reinforced soil structures with concave facing profile

 

 

چکیده

این مقاله روش جدیدی را برای تعیین پروفیل بهینه برای المان های رویه یا نما در سازه های خاک مسلح ژئوسنتتیک ارئه می دهد. انعطاف پذیری بعضی سیستم های نما و پیشرفت در صنعت تکنولوژی ساخت باعث به وجود آمدن سازه های خاک مسلح با مقاطع غیر مسطح (غیر صفحه ای) شده است.

در این تحقیق پروفیل رویه یک سازه خاک مسلح ژئوسنتتیکی مقعر (ارجاع به CGRSS) به کمک یک قوس دایروی با متغیر آفست وتر میانی (MCO) ایده آل سازی می شود.

برای یک مقدار عقب نشینی داده شده و ارتفاع مشخص، پروفیل بهینه سطح رویه به وسیله پیدا کردن MCO که بر مبنای ضریب اطمینان داده شده به بار کششی حداقلی در لایه های مسلح شده برسد، تعیین می شود.

روند مدنظر برای پیدا کردن این سطح رویه بهینه استفاده از معادل سازی حدی فرمول لوگ اسپیرال برای تعیین مقاومت کششی مسلح کننده هاست. نتایج در نمودارهایی که مقاومت کششی خالص،MCO و مد گسیختگی برای ضرایب اصطکاک مختلف و ضرایب مختلف لرزه ای را نشان می دهند، ارائه شده است.

این نتایج نشان می دهند که CGRSSها می توانند باعث کاهش ۳۰ درصدی مقاومت کششی مورد نیاز در مسلح کننده ها در مقایسه با وضعیت استاتیکی شوند. این مشاهده به کارگیری پروفیل های مقعر رویه را در عمل توجیه می کند.

 

سازه های خاک تقویت شده با ژئوسنتتیک با نمای روبنده مقعر

 

هدف

سازه های خاک مسلح ژئوسنتتیکی از جمله دیوارهای پایدار شده با ژئوسنتتیک (MSE) و شیب های مسلح شده ژئوسنتتیکی (GRS) به طور وسیع برای پایداری شیب های تند و دیوارها استفاده می شوند.

متد های طراحی جا افتاده و پر سابقه، نحوه ساخت نسبتا آسان، سابقه رضایتبخش کارایی این سیستم تحت وضعیت های بارگذاری های زیاد و نرمال، GRSSها را یک انتخاب قابل دوام و مناسب هم از نظر اقتصادی و هم تکنیکی برای استفاده در هر دو بخش خصوصی و عمومی قرار داده است.

اجزای اصلی GRSSها شامل خاک مسلح شده، لایه های مسلح شده ژئوسنتتیکی و سیستم نما می باشد. سیستم های رویه گوناگونی برای GRSSها مانند نما wrap-around ژئوسنتتیکی، بلوک های آجری، گابین ها، سیم های مش بندی شده، گیاهان و غیره. سیستم نما از فرسایش بکفیل جلوگیری می کند و در بعضی موارد به عنوان مسیر زهکشی هم استفاده می شود.

به دلیل اینکه نمای ای سیستم تنها قسمتی از سازه است که قابل رؤیت است، انتخاب یک سیتم رویه همچنین در زیبایی سازه هم تاثیرگذار است.

این مقاله با توجه به اینکه در بسیاری از مطالعات گذشته ثابت شده است که شیب های مقعر نسبت به شیب های مسطح هم پایداری بیشتری دارند هم در برابر فرسایش و پوسته شدن مقاوت بیشتری ایفا می کنند،سراغ استفاده از این سیستم برای اجرا در سازه های خاک مسلح رفته است.

در این رابطه سعی شده است روشی برای تعیین نحوه طراحی این سیستم نما ارائه شود. به همین دلیل از روش های حدی کمک گرفته شده است و محاسباتی برای مشخص نمودن مقدار نیروی تسلیح کننده ها انجام گرفته است.

در این محاسبات سطح رویه قسمتی ار دایره و سطح لغزش را همانطور که در بسیاری از مقاله ها و آزمایش ها صحت سنجی شده است،قسمتی از منحنی لوگ اسپیرال فرض شده است.

 

دانلود مقاله

[fusion_button link=”https://poranpey.com/wp-content/uploads/2020/03/Geosynthetic-reinforced-soil-structures-with-concave-facing-profile.pdf” color=”custom” size=”large” type=”” shape=”” target=”_self” title=”” gradient_colors=”#ff8800″ gradient_hover_colors=”#0c00ff” accent_color=”#000″ accent_hover_color=”#fff” bevel_color=”” border_width=”” shadow=”” icon=”” icon_divider=”yes” icon_position=”left” modal=”” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ class=”” id=””] Geosynthetic-reinforced soil structures with concave facing profile [/fusion_button]

با دیگران به اشتراک بگذارید

اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در google
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در linkedin
اشتراک گذاری در pinterest
اشتراک گذاری در print
اشتراک گذاری در email

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *