گودبرداری عمیق با سیستم ایجاد ستون های جت گروتینگ یا تزریق با فشار بالا به عنوان دیوار نگهدارنده
Analysis of soldier pile wall with jet-grouting as retaining system for deep excavation
ویژگیهای پروژه:
- ساختمان اداری-دولتی شهر اسکوپیه
- محیط گود زمین ۵۲ در ۲۳ متر، عمق گودبرداری ۱۲.۶ متر از سطح زمین
- این محدوده با ساختمانهای مسکونی و خیابان احاطه شده است که امکان تخلیه آنها در حین عملیات گودبرداری وجود نداشت. نگهداری گود و پایدارسازی زمین همراه با کنترل آبهای زیرزمینی و آببند کردن گود مسائل مطرح در این پروژه بود.
- وضعیت پروفیل خاک
نتایج گمانه های ۴۰ متری:
- پروفیل همگن تا عمق ۳۲ متری از مصالح شن ماسه دار (SFs)
- ۳۲ متر به بعد خاک مارن خوب متراکم شده (M).
- سطح آب زیرزمین در عمق ۹.۷ متر
حل مسئله:
به دلیل وجود ساختمانها و دیگر زیرسازیهای اطراف گود، تغییرشکل مجاز برای این پروژه به حداکثر ۱۵ میلیمتر محدود شد. بنابراین طرح توأمان دیوار پایدارکننده با شمع و انکراژ موردتوجه قرار گرفت. البته طرح دیوار دیافراگمی هم مورد آنالیز قرار گرفته بود. طرح عمدتاً به استفاده از ستونهای جت گروتینگ بهعنوان پرده آببند و همچنین آببند کف برای جلوگیری از ایجاد جریان آب توجه میکرد. نهایتاً طرح دیوار نگهدارنده با استفاده توأم از شمع و ستونهای جت گروتینگ منجر به اجرای ۱۰۱ شمع۸۰ سانتیمتر و فاصله مرکز به مرکز ۱۴۰ سانتیمتر و مابین آنها ستونهای جت گروتینگ اجرا گردید. برای پایداری دیوار یک ردیف انکر در عمق ۳ متری سطح زمین بین ستونهای مسلح علاوه بر المانهای قبل طراحی گردید. همچنین با اجرای ستونهای جت گروتینگ آببندی گود بهطور کامل انجام گرفت.
جت گروتینگ:
در ابتدا چندین نمونه برای به دست آوردن پارامترهای سامانه تزریق اجرا شد تا بهینهترین حالت ازنظر ماشینآلاتی برای قطرهای بیشتر تعیین شود. فشار تزریق روی ۴۰۰ بار تنظیم و افشانک های خروج دوغاب با قطر ۱.۸ میلیمتر به کار گرفته شد. با نسبت آب به سیمانهای متفاوت همچنین سرعت چرخش مته دورانی متفاوت ۹ عدد نمونه جت گروتینگ اجرا گردید، بعد از ۷ روز از اجرا از این چند ستون مغزه گیری و برای تعیین پارامترهای مقاومتی به آزمایشگاه فرستاده شد. مقاومت تکمحوره بهدستآمده از نتایج آزمایش روی این نمونهها برای مدلسازی طرح مورد استفاده قرار گرفت.
گودبرداری عمیق با سیستم ایجاد ستون های جت گروتینگ
آنالیز طراحی:
پایداری کلی در گودبرداری فوقالذکر در نرمافزار المان محدود پلکسیس دوبعدی[۱] محاسبه شد. در این برنامه تمامی مصالح بهکاررفته برای پایداری گود مدلسازی شد. برای طراحی این پروژه تحلیل دو مدل رفتاری موهر کولومب (MC) و مدل خاک سخت شونده توسط این برنامه انجام گرفت. پارامترهای ورودی در نظر گرفتهشده برای خاک و ستونهای جت گروتینگ در جدول(۲-۷) آمده است.
مشخصات مصالح:
با توجه به ادبیات فنی در مورد نسبت ارتباط سختی و مقاومت تکمحوره جت گروتینگ برای مدلسازی جت گروتینگ و اندازهگیری تغییرشکلهای حاصله مدول یانگ جت گروتینگ را در روش مدلسازی موهر کولومب برابر در نظر میگیریم که در این پروژه مقاومت فشاری تکمحوره نمونهها حداقل برابر ۸ مگا پاسکال طبق نتایج آزمایشگاه به دست آمد. انکرها بعد از سعی و خطای مکرر با طول باند ۷ و طول کلی ۱۲ متر مدلسازی شدند. بار وارده برابر ۳۳.۳۳ کیلو پاسکال بهعنوان بار ترافیکی طرح در نظر گرفته شد.
نتایج تحلیل نشاندهنده تغییرشکل کلی در بالا گود کمتر از ۶ میلیمتر و در پنجه بین ۱۰ تا ۱۲ میلیمتر بودند. بیشترین تغییرشکل مربوط به وسط گود به میزان ۲۸ میلیمتر بالازدگی بود که آنهم به دلیل جریان آب و فشار رو به بالای آب در زیر گود بود. در طی عملیات تمام محاسبات طراحی پروژه با اندازهگیریهای محل بهوسیله ابزارگذاری کنترل و انطباق داشت. عملیات گودبرداری ظرف مدت ۲ ماه در مارس ۲۰۱۴ تمام و ساخت سازه آغاز گردید (شکل۲-۳۳).
دانلود مقاله
[fusion_button link=”https://poranpey.com/wp-content/uploads/2019/09/Analysis-of-soldier-pile-wall-with-jet-grouting-as-retaining-system-for-deep-excavation.pdf” color=”custom” size=”large” type=”” shape=”” target=”_self” title=”” gradient_colors=”#ff8800″ gradient_hover_colors=”#0c00ff” accent_color=”#000″ accent_hover_color=”#fff” bevel_color=”” border_width=”” shadow=”” icon=”” icon_divider=”yes” icon_position=”left” modal=”” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ class=”” id=””] Analysis of soldier pile wall with jet-grouting as retaining system for deep excavation [/fusion_button] |