بررسی ارتعاشات زمین ناشی از فرآیند شمعکوبی و راه های کنترل آن
چکیده
فرآیند شمعکوبی با روش های متعارف ارتعاشاتی در زمین ایجاد می نماید. گاهی، این ارتعاشات باعث آسیب های سازه ای، معضلات زیست محیطی، و اختلال بعضی فعالیت ها در مجاورت محل شمع کوبی می گردند.
رایج ترین فاکتور برای سنجش میزان ارتعاشات ناشی از شمعکوبی سرعت پیک ذرات خاک (PPV) می باشد.
در این مقاله، ضمن بررسی عوامل موثر در میزان این ارتعاشات وبیان چند مورد عملی، رابطه ای برای تخمین سرعت پیک ذرات در فواصل مختلف از محل کوبش شمع پیشنهاد گردیده تا بتوان متناسب با نوع چکش، سازه شمع و جنس خاک عواقب حاصله را با دقت قابل قبولی پیش بینی نمود.
نتیجه گیری
علیرغم استفاده گسترده از شمع های کوبیدنی و سپری ها و مطرح بودن آثار و عوارض محیطی و مشکلات ناشی از شمعکوبی، پیشرفت های قابل توجهی در زمینه تحلیل و بررسی ارتعاشات حاصل از کوبش شمع ها صورت نگرفته است.
تا کنون روابطی بر مبنای مفاهیم تجربی برای پیش بینی سرعت پیک ذرات ارائه گردیده اند، ولی در این روابط برخی فاکتورها مثل سختی خاک که نقش کلیدی در برآورد ارتعاشات دارند مورد ملاحظه قرار نگرفته اند.
در این تحقیق ۳۱ مورد عملی از ۹ سایت که در آنها عملیات شمعکوبی انجام شده، ارائه گردیده است.
این موارد عملی شامل اطلاعاتی مانند نوع شمع و خاک، انرژی چکش، امپدانس شمع، دانسیته نسبی خاک، فاصله از محل کوبش شمع، عمق نفوذ شمع و هم چنین سرعت پیک ذرات می باشند.
با توجه به عوامل موثر در میزان ارتعاشات ناشی از شمعکوبی، رابطه ای برای پیش بینی سرعت پیک ذرات (PVV) در عملیات کوبش شمع ارائه گردیده است که شامل امپدانس شمع، دانسیته نسبی خاک، انرژی اسمی چکش، عمق نفوذ شمع و فاصله از محل کوبش شمع می باشد.
مقایسه نتایج به دست آمده از رابطه پیشنهادی با مقادیر اندازه گیری شده PPV مطابقت خوبی را نشان می دهند.
میانگین نسبت PPV پیش بینی شده به مقادیر اندازه گیری شده آن برابر ۰.۹۶ و انحراف استاندارد نمودار توزیع نرمال ۰.۲۳ می باشد که نشان می دهد این رابطه از دقت مناسب و پراکندگی داده های خوبی برخوردار است.
بنابراین با پیش بینی مقدار PPV در پروژه های شمعکوبی میتوان متناسب با عوارض و ارتعاشات احتمالی، اقدامات مطلوب را در روند اجرا اتخاذ نمود.
دانلود مقاله بررسی ارتعاشات زمین ناشی از فرآیند شمعکوبی و راه های کنترل آن
[fusion_button link=”https://poranpey.com/wp-content/uploads/2020/04/بررسی-ارتعاشات-زمین-ناشی-از-فرآیند-شمع-کوبی.pdf” color=”custom” size=”large” type=”” shape=”” target=”_self” title=”” gradient_colors=”#ff8800″ gradient_hover_colors=”#0c00ff” accent_color=”#000″ accent_hover_color=”#fff” bevel_color=”” border_width=”” shadow=”” icon=”” icon_divider=”yes” icon_position=”left” modal=”” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ class=”” id=””]بررسی ارتعاشات زمین ناشی از فرآیند شمعکوبی و راه های کنترل آن[/fusion_button] |